Ma éjfélig, ha 15 ezer forint felett vásárolsz, 10 százalék kedvezményt kaphatsz a fenti kupon segítségével, amelyet minden termékre fel tudsz használni.

Az immunerősítő, varázslatos gyömbéres sárgarépa krémleves

Hozzávalók a Kamrashopon!

Mi se lehet jobb, egy varázslatosan finom, az immunrendszert is erősítő gyömbéres sárgarépa krémlevesnél! Ez a legjobb téli leves, amit egy főétel előtt tálalhatunk családunk számára.

Hozzávalók:

3-4 adaghoz

  • 50 dkg sárgarépa
  • 1 nagy fej hagyma felkockázva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1,5 x 1,5 centis gyömbérdarab apróra vágva
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • egy csipet szerecsendió
  • egy csipet szegfűbors
  • 1 evőkanál sörélesztőpehely
  • opcionális: csilipor vagy csilipehely
  • 1 evőkanál citromlé
  • 7 dl zöldségalaplé (1 zöldségleveskocka + 7 dl forró víz)
  • tökmag és petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Készítsd el a zöldségalaplevet.
  2. Egy nagy lábasban, egy evőkanál olívaolajon kezdd el alacsony lángon pirítani a hagymát.
  3. Vágd fel a répát negyed karikákra, és dobd rá a hagymára. Vedd fel a lángot közepesre, és 15 percig pirítsd. Nem kell folyamatosan kevergetni, elég, ha félpercenként keversz rajta egyet. Ha szükségesnek érzed, adj még hozzá egy kevés olívaolajat. Kb. félúton adj hozzá jókora csipet sót, egy teáskanál barna cukrot, az apróra vágott gyömbért és a fokhagymát.
  4. Ha a répák jól átsültek, öntsd fel a levest a zöldségalaplével. Ha felforrt, vedd le a lángot alacsonyra, és kissé félrebillentett fedő alatt főzd 15-20 percig. A répának puhának kell lennie, de nem pépesen szétmállónak.
  5. Vedd le a lábast a tűzhelyről és botmixerrel alaposan krémesítsd.
  6. Tedd vissza a levest a tűzhelyre, adj hozzá egy-egy csipet szerecsendiót és szegfűborsot, frissen őrölt borsot, sörélesztőpelyhet, egy evőkanál citromlevet, és ha szereted a csípőset, chiliport vagy chilipelyhet. Ha túl sűrűnek érzed a levest, adhatsz hozzá még vizet.
  7. Főzd tovább alacsony lángon 5-6 percig, és mielőtt elzárod, ellenőrizd, elég sós/édes/savanykás-e a leves.
  8. Szárazon pirított tökmaggal és friss petrezselyemzölddel tálald.

Variációk: bármilyen zöldségből készíthetsz hozzá illő ízesítéssel krémlevest: például a céklához nagyon jól illik a római kömény, a gombához a fokhagyma és a bors, a zöldborsó pedig rendkívül jó barátságban van a friss bazsalikommal.

  • Laci konyha erőleveskocka 60g

    Laci konyha erőleveskocka 60g

    245 Ft 3 150,00 Ft
    Kosárba
  • CHION Görög Tengeri só 200G dobozos

    CHION Görög Tengeri só 200G dobozos

    279 Ft
    Kosárba
  • Kotányi őrölt szegfűszeg 20g

    Kotányi őrölt szegfűszeg 20g

    279 Ft
    Kosárba
  • -5% Naturmind lágy sötétbarna nádcukor 500 g

    Naturmind lágy sötétbarna nádcukor 500 g

    911 Ft
    Kosárba
  • Olympos Citromlé 50% 1L

    Olympos Citromlé 50% 1L

    499 Ft
    Kosárba
  • Ízmester Feketebors Őrölt 20G

    Ízmester Feketebors Őrölt 20G

    183 Ft
    Kosárba
  • Petrezselyem I.o. (csomó)

    Petrezselyem I.o. (csomó)

    65 Ft /csomó
    Kosárba
  • Fokhagyma I.o. (0

    Fokhagyma I.o. (0,5kg)

    1 429 Ft 2858 Ft/kg
    Kosárba
  • Vöröshagyma I.o. (0

    Vöröshagyma I.o. (0,5kg)

    249 Ft 499 Ft/kg
    Kosárba
  • Gyömbér I.o. (0

    Gyömbér I.o. (0,5kg)

    1 220 Ft 2440 Ft/kg
    Kosárba

Speciális étrend

Bio

Manufaktúrák és különlegességek

Kézműves

Zöldségek és Gyümölcsök

Friss
Kellemes vásárlást kívánunk!

Kedvezmény NEKED!

500

kamraforint most!

Regisztrálj, mi pedig adunk neked fiókodba 500 Ft levásárolható kamraforintot, amivel még nagyszerűbb lesz a következő vásárlásod!