Description
Összetevők: cirokmag
A cirokliszt egy kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező lisztféleség.
A cirok az egészségtudatos konyha egyik meghatározó alapanyaga lehet, és nem csak azért, mert gluténmentes.
Gazdag élelmi rostokban, fehérjében és vasban, valamint antioxidánsokban, melyek közül kiemelkedő E-vitamintartalma.
Keményítő- és fehérjetartalmát a szervezet lassabban dolgozza fel (lassabban szívódik fel), tehát kevésbé terheli meg szervezetünket, így fogyókúrázók is beiktathatják étrendjükbe a szénhidráttartalmát figyelembe véve. Könnyen emészthető. Magas, vízben oldódó rosttartalma segíthet eltávolítani a letapadt salakot a belekből. Megerősödhetnek tőle a kisgyerekek, és várandós anyukáknak is gyakran ajánlják.
Idegrendszeri problémák esetén ajánlott, állítólag lassítja az öregedést. Erősítheti az immunrendszert, hiszen tele van ásványi anyagokkal.
Megszépítheti hajunkat és megerősítheti a körmünket is. A fogak erősebbek lehetnek tőle, a zománcra is jótékony hatással lehet.