Leírás
Átlagos tápérték 100g termékben:
- Energia: 1453 kJ/342 kcal
- Zsír: 1.2 g – ebből telített zsírsavak: 0.2 g
- Szénhidrát: 57 g
- ebből cukor: 5.1 g
- Élelmi rost: 5.5 g
- Fehérje: 23 g
- Só: 0.03 g
A perui indiánok több mint 10 000 éve ismerték már a bab termesztés rejtelmeit.
Az első babimport nem sokkal Amerika felfedezése után jött be Európába.
Mi több, az 500 termesztett fajta közül egyik sem tartalmaz glutént. A fehérbab – legyen az kis vagy nagyméretű – főzés során puha állagú és ízletes lesz.
A fehérbab tökéletesen illik vegyes salátákba és levesekbe.
A bab ételeket ízesítheti fűszerekkel, különösen a bazsalikom, a majoránna és a kakukkfű illik hozzá leginkább.