Ma éjfélig, ha 15 ezer forint felett vásárolsz, 10 százalék kedvezményt kaphatsz a fenti kupon segítségével, amelyet minden termékre fel tudsz használni.

Folytatnád a veganuárt, de nem tudod mivel? – itt a legjobb pestós-csicseriborsó tészta

Valódi gasztronómiai utazást próbálhatunk ki a mediterrán, azon belül is az olaszországi finomságok világába, ahol a pesto az egyik legfinomabb hozzávaló a tésztás ételekhez. 

Hozzávalók

3-4 adaghoz

  • 300 gramm fusilli tészta
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • ½ teáskanál fokhagymapor
  • ⅓ teáskanál füstölt paprika
  • ½ evőkanál rizs-, juhar- vagy agaveszirup
  • frissen őrölt bors
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 bögre friss bazsalikomlevél (a szárított nem jó)
  • ½ bögre friss petrezselyemlevél
  • 2 kövér vagy 3 közepes gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál sörélesztőpehely
  • 2 evőkanál citromlé
  • ¼ bögre dió vagy hántolt mandula (allergiásoknak napraforgómag is lehet)

 

Pestós-csicseriborsós tészta elkészítése

  1. Először is lobogó vízbe tedd fel főni a tésztát egy evőkanál sóval, és a csomagoláson írt főzési időnél 1-2 perccel kevesebb ideig főzd, majd szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át.
  2. A csicseriborsót alaposan öblítsd át, és töröld teljesen szárazra. Egy serpenyőben hevíts fel két evőkanál olívaolajat, és közepes lángon kezdd el pirítani a csicseriborsót. Kb. hat-hét perc elteltével adj hozzá két nagy csipet sót, ½ teáskanál fokhagymaport, pár tekerés frissen őrölt borsot, és ½ evőkanál rizs-, juhar- vagy agaveszirupot. Süsd még 2-3 percig, majd vedd a lángot közepesen alacsonyra, szórd meg ⅓ teáskanál füstölt paprikával, és maximum 1-2 perc múlva zárd el és tedd félre a csicseriborsót.
  3. A pestóhoz egy késes aprítóba tedd bele az alaposan megmosott bazsalikomot és petrezselymet, a fokhagymát, a sörélesztőpelyhet, a választott magodat, a citromlevet, és ½ teáskanál sót. Ha nincs késes aprítód, egy tálba tedd a hozzávalókat, és botmixert használj. Először is 5-10 másodperc alatt nagyjából aprítsd össze a hozzávalókat, majd szépen lassan, több részletben adagolj hozzá két evőkanál olívaolajat. Ha ez megtörtént, ugyanígy részletekben addig adagolj hozzá vizet, amíg szép pesto állagú szószt nem kapsz (kb. 3-4 evőkanál). Fontos, hogy a pesto enyhén túl sós legyen, különben elveszik az íze a tésztával összekeverve, tehát kóstold, és ha kell, tegyél még hozzá sót.
  4. Egy lábasban keverd össze a tésztát a pestóval, és közepes lángon melegítsd össze pár perc alatt. A csicseriborsót belekeverheted akár most, de a tészta tetejére is szórhatod tálaláskor.

Hozzávalók a Kamrashopon!

  • Bazsalikom

    Bazsalikom 5dkg

    569 Ft 11400 Ft/kg
    Kosárba
  • Barilla gluténmentes fusilli tészta 400g

    1 499 Ft 3175 Ft/kg
    Kosárba
  • CHION Görög Tengeri só 200G dobozos

    CHION Görög Tengeri só 200G dobozos

    279 Ft
    Kosárba
  • Csicseriborsó 500g

    Csicseriborsó 500g

    799 Ft
    Kosárba
  • Olympos Citromlé 50% 1L

    Olympos Citromlé 50% 1L

    499 Ft
    Kosárba
  • Ízmester Feketebors Őrölt 20G

    Ízmester Feketebors Őrölt 20G

    183 Ft
    Kosárba
  • Petrezselyem I.o. (csomó)

    Petrezselyem I.o. (csomó)

    65 Ft /csomó
    Kosárba
  • Fokhagyma I.o. (0

    Fokhagyma I.o. (0,5kg)

    1 429 Ft 2858 Ft/kg
    Kosárba
  • Kalifa Mandula Szeletelt 100G

    Kalifa Mandula Szeletelt 100G

    598 Ft 5980 Ft/kg
    Kosárba
  • Kotányi Fokhagymagranulátum 28G

    Kotányi Fokhagymagranulátum 28G

    283 Ft
    Kosárba

Speciális étrend

Bio

Manufaktúrák és különlegességek

Kézműves

Zöldségek és Gyümölcsök

Friss
Kellemes vásárlást kívánunk!

Kedvezmény NEKED!

500

kamraforint most!

Regisztrálj, mi pedig adunk neked fiókodba 500 Ft levásárolható kamraforintot, amivel még nagyszerűbb lesz a következő vásárlásod!